Menu talvikausi syys-huhtikuu
Viinitupa Vuorenmajan tarjonnassa näkyy vahvasti keskieurooppalaisuus. Yrittäjien sveitsiläistaustasta kertovien Racletten ja Fonduen maailmaan on mahdollista päästä tutustumaan ennakkotilauksesta (väh. 4 henkeä ja 2-3 päivän varoitusajalla) kun taas saksalaistyylisiä flammkucheneita ja täytettyjä pretzeleitä on tarjolla aukioloaikoina aina.
"FLAMMI" | 12.00 | |
Keski-Euroopan vastaus pizzalle - ohuen hiivattoman pohjan päällä ranskankermakastike ja täytteet valinnan mukaan | ||
Traditional | savupekoni ja punasipuli | |
Nordic | kylmäsavulohi ja tilli | |
Vegi | oliivi, punasipuli ja feta | |
Vuorenmaja | bratwursti, punasipuli ja alppijuusto | |
Dessert | omenaviipaleet ja kanelisokeri | |
Gluteeniton pohja, lisätäytteet ja juustogratinointi +1.00 | ||
TALON HERKKULAUTANEN Valikoima juustoja ja leikkeleitä; |
17.00 |
|
TALON KEITTO Sesongin mukaan vaihtuva kasviskeitto seuranaan talon leipää |
6.00/10.00 | |
VUORENMAJAN PRETZELIT 100g aidot saksalaiset suolarinkilät täytetään tilauksesta |
6.00 | |
Palvikinkku, salami, juusto, kylmäsavulohi tai ilmakuivattu naudanliha |
||
TORSTAISIN ON SCHNITZEL-PÄIVÄ; |
16.00 |
SVEITSIN KEITTIÖN HERKKUJA (ennakkotilauksesta 2-3 päivää aiemmin, väh. 4 hengelle)
Raclette
Raclette on etenkin Sveitsissä mutta myös Ranskan ja Itävallan Alpeilla yleinen illanistujaisruoka.
Se on peräisin sveitsiläisiltä vuoripaimenilta, joilla oli tapana sulattaa juustoa nuotion loimussa
leivän tai perunoiden päälle. Nykyisin raclette valmistetaan sähkökäyttöisellä raclette-pöytägrillillä.
Viinituvan Raclette sisältää Raclette-juustoa, perunoita, pekonia, pikkumakkaroita, sipulia, valko-
sipulia, herkkusieniä, hillosipuleita, pikkukurkkuja, parsaa ja kirsikkatomaatteja.
29€/henkilö
Juustofondue
Fondue on ruokalaji, jonka tärkein pääkomponentti on sulatettu kuuma juusto. Ruokalaji on
peräisin ranskankielisen Sveitsin ja Savoijin alueilta ja se syödään perinteisesti kastamalla
kuumaan Fondueen leipäpaloja.
Viinituvan juustofondue tehdään itse käyttäen juustosekoitusta ja kuivaa valkoviiniä. Perinteiseen
tapaan kastettavaksi tarjoillaan vaaleaa maalaisleipää.
24€/henkilö
Lihafondue
Jokainen kypsentää omat lihapalansa (nauta, possu ja kana yhteensä n. 200g/henk.) mieleisikseen
kuumassa öljypadassa pöydän keskellä. Lihojen kanssa tarjoamme ranskalaisia perunoita, 5 erilaista kastiketta
sekä säilykekasviksia ja -hedelmiä.
35€/henkilö