Menu


Viinitupa Vuorenmajan tarjonnassa näkyy vahvasti keskieurooppalaisuus. Yrittäjien sveitsiläistaustasta kertovien Racletten ja Fonduen maailmaan on mahdollista päästä tutustumaan ennakkotilauksesta (väh. 4 henkeä ja 2-3 päivän varoitusajalla) kun taas saksalaistyylisiä flammkucheneita ja täytettyjä pretzeleitä on tarjolla aukioloaikoina aina. Makumatka Euroopan eri alueiden erikoisuuksiin toteutetaan mahdollisimman pitkälti upeilla lähituotteilla. Kahvin ja teen kanssa maistuvat päivittäin vaihtuva valikoima kotitekoisia leivonnaisia sekä herkulliset Savontilan lähijäätelöt.


"FLAMMI"   9.50
Keski-Euroopan vastaus pizzalle - ohuen hiivattoman pohjan päällä ranskankermakastike ja täytteet valinnan mukaan 
Traditional savupekoni ja punasipuli  
Nordic  kylmäsavulohi ja tilli  
Italian parmakinkku ja rucola  
Vuorenmaja bratwursti, punasipuli ja alppijuusto  
Vegi
punasipuli, oliivi ja feta  
Finlandia hirvenjauheliha, kanttarelli ja karpalo  
French kesäkurpitsa, päärynä ja aurajuusto  
Dessert
omenaviipaleet ja kanelisokeri
 

Lisätäytteet ja juustogratinointi +1.00

RUNSAAT HERKKULAUTASET

 

16.50      

Leikkelelautanen                                                                                            
Ilmakuivattua kinkkua ja naudanlihaa, salamia, keittokinkkua ja mausteista makkaraa sekä kirsikkatomaatteja, pikkukurkkuja, talon leipää ja voita.

 

 

Juustolautanen
Lähijuustoja sekä parhaita Euroopan juustoja; Emmental, Schweizer Gold, Tète de Moine, puna-, valko- ja sinihomejuustoa oliivien, rypäleiden sekä suolakeksien kera.

 

 

Talon lautanen
Valikoima juustoja ja leikkeleitä; Emmental, Schweizer-Gold- ja punahomejuustoa sekä salamia, keittokinkkua ja ilmakuivattua naudanlihaa pikkukurkkujen, kirsikkatomaattien, leivän ja voin kera.

 

 
Lähiseudun satoa
Kylmäsavulohta, marinoitua kuhaa, metsäsienisalaattia, hirvenlihapullia ja leipäjuustoa tyrnihyytelöllä sekä ruisleipää ja voita.
 
   
TALON KEITTO         
Sesongin mukaan vaihtuva kasviskeitto seuranaan talon leipää                                                        
  7.50
HIRVIRUUKKU  
Punaviinissä haudutettua hirveä, kauden juureksia ja rosmariini-perunakakkua
21.50
RATATOUILLE
Perinteinen ranskalainen kasvispata ja talon leipää
15.50
   
VUORENMAJAN PRETZELIT
100g suolarinkilät täytetään tilauksesta
 
Kinkku, salami tai juusto      
4.50
Parmankinkku, kylmäsavulohi tai valkohomejuusto     
5.50
   
SAVONTILAN JÄÄTELÖPIKARI  (1dl) 3.30

 

SAATTELEMME SINUT KESÄN MITTAAN MAKUMATKALLE EUROOPPAAN;
Tutustu erikoisviikkojemme tarjontaan ja kysy myös päivän annoksiamme!

Lisäksi tarjoamme vaihtuvan valikoiman itse tehtyjä leivonnaisia

 

                                                                  

SVEITSIN KEITTIÖN HERKKUJA  (ennakkotilauksesta 2-3 päivää aiemmin, väh. 4 hengelle)

Raclette
Raclette on etenkin Sveitsissä mutta myös Ranskan ja Itävallan Alpeilla yleinen illanistujaisruoka.
Se on peräisin sveitsiläisiltä vuoripaimenilta, joilla oli tapana sulattaa juustoa nuotion loimussa
leivän tai perunoiden päälle. Nykyisin raclette valmistetaan sähkökäyttöisellä raclette-pöytägrillillä.

Viinituvan Raclette sisältää Raclette-juustoa, perunoita, pekonia, pikkumakkaroita, sipulia, valko-
sipulia, herkkusieniä, hillosipuleita, pikkukurkkuja, parsaa ja kirsikkatomaatteja.

23€/henkilö 

 

Juustofondue
Fondue on ruokalaji, jonka tärkein pääkomponentti on sulatettu kuuma juusto. Ruokalaji on
peräisin ranskankielisen Sveitsin ja Savoijin alueilta ja se syödään perinteisesti kastamalla
kuumaan Fondueen leipäpaloja.

Viinituvan juustofondue tehdään itse käyttäen juustosekoitusta ja kuivaa valkoviiniä. Perinteiseen
tapaan kastettavaksi tarjoillaan vaaleaa maalaisleipää ja juomaksi mustaa teetä.

19€/henkilö

 

Lihafondue
Jokainen kypsentää omat lihapalansa (nauta, possu ja kana yhteensä n. 200g/henk.) mieleisikseen
kuumassa öljypadassa pöydän keskellä. Lihojen kanssa tarjoamme ranskalaisia perunoita, 5 erilaista kastiketta sekä säilykekasviksia ja -hedelmiä.

29€/henkilö 

Vuorentie 70, 35820 Mänttä - 03 4747457

    TripAdvisor

© Vuorenmaja 2018. All rights reserved.
Site by Pelismo Oy / p+web®