Menu


Viinitupa Vuorenmajan tarjonnassa näkyy vahvasti keskieurooppalaisuus. Yrittäjien sveitsiläistaustasta kertovien Racletten ja Fonduen maailmaan on mahdollista päästä tutustumaan ennakkotilauksesta (väh. 4 henkeä ja 2-3 päivän varoitusajalla) kun taas saksalaistyylisiä flammkucheneita ja täytettyjä pretzeleitä on tarjolla aukioloaikoina aina. Makumatka Euroopan eri alueiden erikoisuuksiin toteutetaan mahdollisimman pitkälti upeilla lähituotteilla. Ruoka-annoksemme ovat alusta asti, tuoreista raaka-aineista talossa tehtyjä. Teollisia tuotteita ja puolivalmisteita käytämme vain kun vaihtoehtoja ei ole. Kahvin ja teen kanssa maistuvat vaihtuva valikoima kotitekoisia leivonnaisia. LÄHTÖKOHTAISESTI KAIKKI TUOTTEEMME OVAT LAKTOOSITTOMIA. Gluteeniton vaihtoehto onnistuu suurimmasta osasta tarjontaa ja vegaaneille löytyy tarjonnasta flammit sekä yleensä päivän keitto.


 

"FLAMMI"

  12.00
Keski-Euroopan vastaus pizzalle - ohuen hiivattoman pohjan päälle tulee ranskankermakastike ja täytteet valinnan mukaan 
Traditional savupekoni ja punasipuli  
Nordic  kylmäsavulohi ja tilli  
Italian Parmakinkku, kirsikkatomaatti ja rucola  
Vuorenmaja bratwursti, punasipuli ja alppijuusto  
Vegi
punasipuli, oliivi ja feta  
Finlandia hirvenjauheliha, kantarelli ja karpalo  
French kesäkurpitsa, päärynä ja aurajuusto  
Espagnol Chorizo, paprika, punasipuli ja Manchego  
Frutti di Mare Tonnikala, savusimpukka, katkarapu, oliivi  
Dessert
omenaviipaleet ja kanelisokeri
 

Gluteeniton pohja, lisätäytteet ja/tai juustogratinointi   +1.00

KYLMÄT HERKKULAUTASET

 

     

Talon lautanen
Valikoima juustoja ja leikkeleitä pikkukurkkujen, kirsikkatomaattien, leivän ja voin kera

 18.00

Leikkelelautanen                                                                                            
Parmankinkkua, ilmakuivattua naudanlihaa, salamia, palvikinkkua ja chorizo-makkaraa sekä kirsikkatomaatteja, pikkukurkkuja, leipää ja voita

 20.00

Juustolautanen
Lähijuustoja sekä parhaita Euroopan juustoja päärynän, rypäleiden, hillokkeen ja suolakeksien kera

 24.00
Lähiseudun satoa
Kylmäsavulohta, ginimarinoitua kuhaa, metsäsienisalaattia, possupastramia, hirvenlihapullia, Jukolan kuusenkerkkäjuustoa, marjahyytelöä sekä leipää ja voita.
 22.00
   
TALON KEITTO         
Sesongin mukaan vaihtuva kasviskeitto seuranaan talon leipää                                                        
 6.00/10.00
   
VUORENMAJAN PRETZELIT
100g suolarinkilät täytetään tilauksesta
 6.00
Palvikinkku, salami, juusto, parmankinkku, kylmäsavulohi tai ilmakuivattu naudanliha       
 
   

LISÄKSI TARJOAMME PÄIVÄN ANNOKSIA JA VAIHTUVAN VALIKOIMAN JÄLKIRUOKIA SEKÄ ITSE TEHTYJÄ LEIVONNAISIA!

 

VUORENMAJAN SCHNITZEL-TORSTAIT

Aukioloaikoina vapusta syykuulle tarjonnasta löytyy aina TORSTAISIN perinteinen leivitetty porsaanleike sitruunaviipaleen, ranskalaisten ja vaihtuvan salaattilisukkeen kera hintaan 17.- eur

SVEITSIN KEITTIÖN HERKKUJA  (ennakkotilauksesta 2-3 päivää aiemmin, väh. 4 hengelle)

Raclette
Raclette on etenkin Sveitsissä mutta myös Ranskan ja Itävallan Alpeilla yleinen illanistujaisruoka. Se on peräisin sveitsiläisiltä vuoripaimenilta, joilla oli tapana sulattaa juustoa nuotion loimussa leivän tai perunoiden päälle. Nykyisin raclette valmistetaan sähkökäyttöisellä raclette-pöytägrillillä. 

Viinituvan Raclette sisältää Raclette-juustoa, perunoita, pekonia, pikkumakkaroita, sipulia, valkosipulia, herkkusieniä, hillosipuleita, pikkukurkkuja, parsaa ja kirsikkatomaatteja.

29€/henkilö 

Juustofondue
Fondue on ruokalaji, jonka tärkein pääkomponentti on sulatettu kuuma juusto. Ruokalaji on peräisin ranskankielisen Sveitsin ja Savoijin alueilta ja se syödään perinteisesti kastamalla kuumaan Fondueen leipäpaloja.

Viinituvan juustofondue tehdään itse käyttäen juustosekoitusta ja kuivaa valkoviiniä. Perinteiseen tapaan fondueen kastettavaksi tarjoillaan vaaleaa maalaisleipää ja kasviksia.

24€/henkilö

Lihafondue
Jokainen kypsentää omat lihapalansa (nauta, possu ja kana yhteensä n. 200g/henk.) mieleisikseen kuumassa öljypadassa pöydän keskellä. Lihojen kanssa tarjoamme ranskalaisia perunoita, 5 erilaista kastiketta sekä säilykekasviksia ja -hedelmiä. 

35€/henkilö 

Vuorentie 70, 35820 Mänttä - 03 389 1616

© Vuorenmaja . All rights reserved.
Site by Aidia.