Menu
Viinitupa Vuorenmajan tarjonnassa näkyy vahvasti keskieurooppalaisuus. Yrittäjien sveitsiläistaustasta kertovien Racletten ja Fonduen maailmaan on mahdollista päästä tutustumaan ennakkotilauksesta (väh. 4 henkeä ja 2-3 päivän varoitusajalla) kun taas saksalaistyylisiä flammkucheneita ja täytettyjä pretzeleitä on tarjolla aukioloaikoina aina. Makumatka Euroopan eri alueiden erikoisuuksiin toteutetaan mahdollisimman pitkälti upeilla lähituotteilla. Ruoka-annoksemme ovat alusta asti, tuoreista raaka-aineista talossa tehtyjä. Teollisia tuotteita ja puolivalmisteita käytämme vain kun vaihtoehtoja ei ole. Kahvin ja teen kanssa maistuvat vaihtuva valikoima kotitekoisia leivonnaisia. LÄHTÖKOHTAISESTI KAIKKI TUOTTEEMME OVAT LAKTOOSITTOMIA. Gluteeniton vaihtoehto onnistuu suurimmasta osasta tarjontaa ja vegaaneille löytyy tarjonnasta flammit sekä yleensä päivän keitto.
"FLAMMI" |
12.00 | |
Keski-Euroopan vastaus pizzalle - ohuen hiivattoman pohjan päälle tulee ranskankermakastike ja täytteet valinnan mukaan | ||
Traditional | savupekoni ja punasipuli | |
Nordic | kylmäsavulohi ja tilli | |
Italian | Parmakinkku, kirsikkatomaatti ja rucola | |
Vuorenmaja | bratwursti, punasipuli ja alppijuusto | |
Vegi |
punasipuli, oliivi ja feta | |
Finlandia | hirvenjauheliha, kantarelli ja karpalo | |
French | kesäkurpitsa, päärynä ja aurajuusto | |
Espagnol | Chorizo, paprika, punasipuli ja Manchego | |
Frutti di Mare | Tonnikala, savusimpukka, katkarapu, oliivi | |
Dessert |
omenaviipaleet ja kanelisokeri |
|
Gluteeniton pohja, lisätäytteet ja/tai juustogratinointi +1.00 |
|
|
Talon lautanen |
18.00 | |
Leikkelelautanen |
20.00 | |
Juustolautanen |
24.00 | |
Lähiseudun satoa Kylmäsavulohta, ginimarinoitua kuhaa, metsäsienisalaattia, possupastramia, hirvenlihapullia, Jukolan kuusenkerkkäjuustoa, marjahyytelöä sekä leipää ja voita. |
22.00 | |
TALON KEITTO Sesongin mukaan vaihtuva kasviskeitto seuranaan talon leipää |
6.00/10.00 | |
VUORENMAJAN PRETZELIT 100g suolarinkilät täytetään tilauksesta |
6.00 | |
Palvikinkku, salami, juusto, parmankinkku, kylmäsavulohi tai ilmakuivattu naudanliha |
||
LISÄKSI TARJOAMME PÄIVÄN ANNOKSIA JA VAIHTUVAN VALIKOIMAN JÄLKIRUOKIA SEKÄ ITSE TEHTYJÄ LEIVONNAISIA! |
VUORENMAJAN SCHNITZEL-TORSTAIT
Aukioloaikoina vapusta syykuulle tarjonnasta löytyy aina TORSTAISIN perinteinen leivitetty porsaanleike sitruunaviipaleen, ranskalaisten ja vaihtuvan salaattilisukkeen kera hintaan 17.- eur
SVEITSIN KEITTIÖN HERKKUJA (ennakkotilauksesta 2-3 päivää aiemmin, väh. 4 hengelle)
Raclette
Raclette on etenkin Sveitsissä mutta myös Ranskan ja Itävallan Alpeilla yleinen illanistujaisruoka. Se on peräisin sveitsiläisiltä vuoripaimenilta, joilla oli tapana sulattaa juustoa nuotion loimussa leivän tai perunoiden päälle. Nykyisin raclette valmistetaan sähkökäyttöisellä raclette-pöytägrillillä.
Viinituvan Raclette sisältää Raclette-juustoa, perunoita, pekonia, pikkumakkaroita, sipulia, valkosipulia, herkkusieniä, hillosipuleita, pikkukurkkuja, parsaa ja kirsikkatomaatteja.
29€/henkilö
Juustofondue
Fondue on ruokalaji, jonka tärkein pääkomponentti on sulatettu kuuma juusto. Ruokalaji on peräisin ranskankielisen Sveitsin ja Savoijin alueilta ja se syödään perinteisesti kastamalla kuumaan Fondueen leipäpaloja.
Viinituvan juustofondue tehdään itse käyttäen juustosekoitusta ja kuivaa valkoviiniä. Perinteiseen tapaan fondueen kastettavaksi tarjoillaan vaaleaa maalaisleipää ja kasviksia.
24€/henkilö
Lihafondue
Jokainen kypsentää omat lihapalansa (nauta, possu ja kana yhteensä n. 200g/henk.) mieleisikseen kuumassa öljypadassa pöydän keskellä. Lihojen kanssa tarjoamme ranskalaisia perunoita, 5 erilaista kastiketta sekä säilykekasviksia ja -hedelmiä.
35€/henkilö