Menu talvikausi syys-huhtikuu


Viinitupa Vuorenmajan tarjonnassa näkyy vahvasti keskieurooppalaisuus. Yrittäjien sveitsiläistaustasta kertovien Racletten ja Fonduen maailmaan on mahdollista päästä tutustumaan ennakkotilauksesta (väh. 4 henkeä ja 2-3 päivän varoitusajalla) kun taas saksalaistyylisiä flammkucheneita ja täytettyjä pretzeleitä on tarjolla aukioloaikoina aina. Makumatka Euroopan eri alueiden erikoisuuksiin toteutetaan mahdollisimman pitkälti upeilla lähituotteilla. Kahvin ja teen kanssa maistuvat vaihtuva valikoima kotitekoisia leivonnaisia.


"FLAMMI"   9.50
Keski-Euroopan vastaus pizzalle - ohuen hiivattoman pohjan päällä ranskankermakastike ja täytteet valinnan mukaan 
Traditional savupekoni ja punasipuli  
Nordic  kylmäsavulohi ja tilli  
French kesäkurpitsa, päärynä ja aurajuusto  
Vuorenmaja bratwursti, punasipuli ja alppijuusto  
Finlandia hirvenjauheliha, metsäsienet ja karpalo  
     
Dessert omenaviipaleet ja kanelisokeri  
Lisätäytteet ja juustogratinointi +1.00  

RUNSAAT HERKKULAUTASET

16.50      

Leikkelelautanen                                                                                            
Ilmakuivattua kinkkua ja naudanlihaa, salamia, keittokinkkua ja mausteista makkaraa sekä kirsikkatomaatteja, pikkukurkkuja, talon leipää ja voita. 

 

Juustolautanen
Lähijuustoja sekä parhaita Euroopan juustoja; Emmental, Alppijuusto, Tète de Moine, puna-, valko- ja sinihomejuustoa oliivien, rypäleiden sekä suolakeksien kera. 

 
   
TALON KEITTO         
Sesongin mukaan vaihtuva kasviskeitto seuranaan talon leipää                                                        
 7.50
   
VUORENMAJAN PRETZELIT
100g suolarinkilät täytetään tilauksesta
 
Kinkku, salami tai juusto      
4.50
Kylmäsavulohi tai valkohomejuusto      5.50
   
   

TORSTAISIN ON SCHNITZEL-PÄIVÄ;
tarjolla on possunleike ranskalaisilla ja lisäkesalaatilla 

 15,50

                                                                  

SVEITSIN KEITTIÖN HERKKUJA  (ennakkotilauksesta 2-3 päivää aiemmin, väh. 4 hengelle)

Raclette
Raclette on etenkin Sveitsissä mutta myös Ranskan ja Itävallan Alpeilla yleinen illanistujaisruoka.
Se on peräisin sveitsiläisiltä vuoripaimenilta, joilla oli tapana sulattaa juustoa nuotion loimussa
leivän tai perunoiden päälle. Nykyisin raclette valmistetaan sähkökäyttöisellä raclette-pöytägrillillä.

Viinituvan Raclette sisältää Raclette-juustoa, perunoita, pekonia, pikkumakkaroita, sipulia, valko-
sipulia, herkkusieniä, hillosipuleita, pikkukurkkuja, parsaa ja kirsikkatomaatteja.

25€/henkilö 

 

Juustofondue
Fondue on ruokalaji, jonka tärkein pääkomponentti on sulatettu kuuma juusto. Ruokalaji on
peräisin ranskankielisen Sveitsin ja Savoijin alueilta ja se syödään perinteisesti kastamalla
kuumaan Fondueen leipäpaloja.

Viinituvan juustofondue tehdään itse käyttäen juustosekoitusta ja kuivaa valkoviiniä. Perinteiseen
tapaan kastettavaksi tarjoillaan vaaleaa maalaisleipää ja juomaksi mustaa teetä.

20€/henkilö

 

Lihafondue
Jokainen kypsentää omat lihapalansa (nauta, possu ja kana yhteensä n. 200g/henk.) mieleisikseen
kuumassa öljypadassa pöydän keskellä. Lihojen kanssa tarjoamme ranskalaisia perunoita, 5 erilaista kastiketta sekä säilykekasviksia ja -hedelmiä.

30€/henkilö 

Vuorentie 70, 35820 Mänttä - 03 4747457

    TripAdvisor

© Vuorenmaja 2019. All rights reserved.
Site by Pelismo Oy / p+web®